Consultation
grid 100

THE PROJECT

Floral Court is a mixed-use development featuring a high-quality residential, retail and restaurant space located in London’s Covent Garden. The project has created a new public walkway between Floral Street and King Street, providing increased footfall levels that provide a vital link to the retail and restaurant units in the development.

grid 100

THE PRODUCT

The mailboxes used in the Floral Court project are situated in internal lobby areas that residents pass through to access their apartment. Each bank of mailboxes is fitted into a bespoke timber frame with an internal steel frame support that ensures multiple mailboxes are securely installed in their respective locations.

The chosen mailbox model for this development is the NW2 product, an item that is particularly popular with clients looking for a mailbox that has a minimalist design finish and where mail is to be both delivered and retrieved through the front face. This project uses a lateral variation of the NW2 mailbox, which allows for A4 sized flexible mail to be deposited and securely stored in the post box. The lateral type of post box typically features a shorter depth and larger width, which is ideal for installation areas that are relatively narrow.

To reflect the number of residences that they service, the mailboxes are in a variety of different configurations across the site.

Each post box has been engraved with corresponding residence numbers during the manufacturing process. To allow for a clean finish on the mailbox, the client opted for the engraving to be the same colour as the mailboxes themselves. Being used with the NW2 product, which has been specifically designed to have minimal features, this is the ideal mailbox and engraving combination for a sleek designer look.

The mailbox is engraved with the font family ‘Calisto MT’, which is used in other locations on the site. This ensures a consistent mirroring of fonts used throughout the Floral Court development.

PROJECT DETAILS
Project Type: Private Accommodation
Product: NW2 Lateral Mailbox
Installation: Freestanding
Finish: Bronze D2525 Matt
Accessories: High-quality timber frame. Custom font engraving.
grid 100

No-obligation consultation

We welcome the chance to discuss your project and we can share all that is current in terms of standards and product options totally free of charge.

Simply complete and submit the form and we will get back in touch to talk through your requirements.

We also provide Autocad drawings as required – it’s all part of the service!

Menu