Consultation
grid 100

THE PROJECT

Manhattan Loft Gardens is an exciting 42 storey cantilevered tower that offers ‘loft living in a high rise’ in the heart of Stratford, London.
The development features a variety of residential living and facilities including a seven-storey hotel, spa, two restaurants, three sky gardens, 248 private flats, apartments, lofts and penthouses.

The project was designed by the internationally acclaimed architects SOM (Skidmore, Owings & Merrill LLP). Private accommodation in the building is split between single and double-height apartments that are interwoven into the fabric of the development.

Located between the Stratford International Station and the Westfield Stratford City, the Manhattan Loft Gardens has fantastic views over the Olympic Park.

grid 100

THE DESIGN

The design of the development is striking, with three extensive rooftop gardens slicing into the body of the high-rise tower, with the upper levels supported by a cantilever. The open-air spaces offer a modern take on the traditional London rooftop gardens, providing residents with space to relax outside of their home.

The façade of the building features a combination of transparent and solid panels manufactured in terracotta and glass. The building has been constructed with a triangular geometric shape to offer a visually-interesting design, pushing the boundaries of modern high-res city developments.

grid 100

THE PRODUCT

The project required 148 mailboxes to securely store the mail deliveries for the residents living within this high-end development. The mailboxes are located on the ground floor in the entrance walkways with access to the mailboxes and building behind a secured external property door.

The mailboxes are configured into multiple products in a bank, maximising the quantity of mail that can be securely stored in a minimum amount of space. The large banks of mailboxes are recessed into the walls of the walkways, fixed through the side, top and bottom faces of the product.

The mailbox model used in this development was SLB’s brand new and impressive ‘Tile’ product that features composite doors finished in a Stainless Steel grade 316L with a vertical grain flow. This product has been used on other high-end projects such as Rathbone Square and Fulham High Street.

The mailbox uses a non-standard lock with a Matt Nickel bespoke finish that secures the front door of the mailbox in style. Each mailbox features contrasting matt black engraved numbers on the face of the stainless steel door. The numbering corresponds to the apartment numbers of the residents in the development, allowing mail delivery personnel granted access to the area, as well as the resident to identify the correct mailbox quickly.

They are fully designed and manufactured in our factory in Neath, South Wales.

PROJECT DETAILS
Project Type: Private Accommodation
Product: The Tile Mailbox
Installation: Wall Recessed
Finish: Stainless Steel 316L grade (Vertical grain flow)
Accessories: Numbered engraving in contrasting matt black.
quote

The Pigeon Hole boxes created for this proejct shows the versatility that we offer to our clients. We were approached with a unique requirement and created a bespoke solution that solved a big issue for the client.

RICHARD BENNETT, TECHNICAL SALES. THE SAFETY LETTERBOX CO

grid 100

No-obligation consultation

We welcome the chance to discuss your project and we can share all that is current in terms of standards and product options totally free of charge.

Simply complete and submit the form and we will get back in touch to talk through your requirements.

We also provide Autocad drawings as required – it’s all part of the service!

Menu