Consultation
grid 100

THE PROJECT

Symons House is a unique student amenities project nestled within the Symons House student accommodation building in Leeds. London and Scottish Student Housing (LSSH) joined forces with award-winning interior design company, 74, to create something truly special.

The interior design of Symons House reflects the architecture of the building, with an overarching 1930s theme including brushed brickwork and bronzed metal framework. Created with students firmly in mind, the full amenity space includes a study lounge, library, cinema, games room, communal kitchen, bathroom, gym, and private dining room.

The brief for this project was to create a sophisticated, grown-up space which is a stylish change from the traditionally bright and primary-colour-saturated student buildings found elsewhere.

grid 100

THE MAILBOXES

The Symons House project features two banks of freestanding, standard steel H1 mailboxes in the spacious lobby of the building. One bank contains 120 mailboxes, 10 high x 12 wide, and the other bank contains 240 mailboxes which are also 10 high x 12 wide but are back-to-back. This bank acts as a focal point in the heart of the reception lobby area.

The mailboxes are in front / out front horizontal products that are freestanding and rest on table supports. These supports ensure that the mailboxes do not need to be mounted or recessed into a wall.

As always, we offer a range of options to ensure that the table supports meet the customer needs. They can be polyester powder coated to match the design of the mailboxes or can be clad to create a feature point.

The table supports for Symons House were specifically designed to suit the sophisticated theme. The industrial, boxy, aluminium welded legs were powder coated to match the matt black cladding of the mailboxes, creating an overall sleek finish.

Working with the stylish interior design theme, the mailboxes have bronze powder-coated doors in a high-end IGP finish which are encapsulated within the matt black body of the mailbox.

MAILBOX DETAILS
Project Type: In Front/Out Front Horizontal
Product: H1 Mailbox
Installation: Free Standing
Finish: Bronze powder coated IGP mailbox doors, matt black cladding on body of mailbox, matt black powder coated table supports.
Accessories: Table supports, vinyl lettering, cladding
grid 100

Jon Parry, Commercial Manager at The Safety Letterbox Company said,

“It has been fantastic to work with 74 Interior Designers on another successful project to meet their requirements from Concept & Design, through to Bespoke Finishes on our Mailboxes and Industrial Supports. We thoroughly enjoy pushing the boundaries when it comes to Mail & Parcel Solutions.”  

grid 100

Bianca Yousef, Associate at 74 Interior Designers said,

“We use The Safety Letterbox Company on pretty much all our student accommodation and amenity projects. They supply a premium product, with bespoke finishes when needed and clients have always been happy with the end result too.  They’re great and very pro-active to deal with and are always on the end of the phone to check in with timelines and future needs. We’d definitely recommend them!”

grid 100

No-obligation consultation

We welcome the chance to discuss your project and we can share all that is current in terms of standards and product options totally free of charge.

Simply complete and submit the form and we will get back in touch to talk through your requirements.

We also provide Autocad drawings as required – it’s all part of the service!

Menu